Categories: Archiv

by Stanislav

Share

Categories: Archiv

by Stanislav

Sdílejte

Třetí vystoupení našeho „Vánočního turné“ se uskutečnilo v sobotu 10.12.2005 jednu hodinu po obědě. Tentokrát jsme byli pozváni do Domova sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí – a to i přesto, že mezi Soběslaváky a Veseláky vládne už od nepaměti rivalita a soutěživost.

Sv. František nás přivítal stejně vlídně jako v Myslkovicích a v Březnici. Jen zářil novotou a jeho noví obyvatelé se teprve zabydlovali v příjemném a útulném prostředí. Dům postavila Diecézní charita České Budějovice na jižním okraji města (v nynější ulici U zastávky) zejména pro seniory, které povodeň v roce 2002 připravila o domov a nejsou schopni se vlastními silami postarat o nové bydlení.

Prostor k tancování tady byl trošku menší, ale to nás nemohlo rozházet. Naopak. Vystupovali jsme zčásti i v kapličce, kde na adventním věnci plápolala už třetí svíčka, což slavnostní předvánoční atmosféru ještě umocnilo. Naše vystoupení mělo opět tradiční, více taneční část a část vánoční, kdy jsme si zazpívali koledy.

Diváci si během celého našeho vystoupení pobrukovali a prozpěvovali s námi. Všichni byli naším vystoupením potěšeni a i nám se u sv. Františka líbilo. Pan ředitel nám za všechny poděkoval a řekl, že nás zase někdy rádi uvidí a uslyší.

Related Posts