Categories: Archiv

by Stanislav

Share

Categories: Archiv

by Stanislav

Sdílejte

Aby toho nebylo o uplynulém víkendu málo, přislíbili jsme v neděli 4.12. účast v čertovských, andělských a mikulášských maskách na mikulášském odpoledni v Kulturním domě Národ v Soběslavi. Přesto, že jsme byli po předchozím vystoupení ještě trošku unaveni, našli jsme dostatek sil k tomu, abychom si zařádili jako čerti a pobavili děti i jejich rodiče.

Pro děti připravil Kulturní dům spoustu soutěží i cvičení pod vedením cvičitelky aerobiku čertice Šárky Vaňkové. A pak už rozvířil jeviště rej čertů, za kterými přišel hodný Mikuláš s anděly a naděloval dětem za básničky mlsky. Nejvíc se báli ti nejmenší, kteří se schovávali za maminky a tatínky. Větší děti už si z čertů většinou nic nedělaly a dokonce je i zlobily a tahaly za ocásek, za což si většinou vysloužily nadílku koštětem.
Není divu, že po všem tom povykování bylo nejen čertům, ale i Mikulášovi a andělům pekelné horko.
Po takovéto důkladné nedělní přípravě jsme v pondělí úderem 17 hodiny vyrazili na opravdové koledování v ulicích Soběslavi. Některé děti byly moc daleko, takže nás tam rodiče za jejich potomky dopravili. Ke škodě čertů byly děti natolik hodné, že si je nemohli odnést do pekla. Navíc přidaly i pěkné básničky a písničky, i slib, že se určitě polepší a nebudou moc zlobit. Nutno říci, že ani rodiče nezůstali pozadu a přidali tu vtipnou básničku, tu kousek večerníčku nebo i něco pro zahřátí. Čerti slíbili, že na všechno budou dohlížet za komínem, takže se příští rok půjdeme určitě přesvědčit.

Related Posts