Categories: Archiv

by Stanislav

Share

Categories: Archiv

by Stanislav

Sdílejte

V sobotu 3.12., to jest o předmikulášském víkendu jsme byli pozváni do Březnice (asi 18 km západně od Soběslavi směrem na Týn nad Vltavou), kde se konalo setkání rodáků. Na tomto setkání jsme účinkovali už v roce 2003, takže jsme se vraceli do známého příjemného prostředí s milým obecenstvem. Setkání se konalo opět v místním hostinci s prostorným sálem.

Shodou okolností jsme na stejný den byli požádáni o vystoupení na předvánočním posezení v Myslkovicích (asi 7 km severovýchodně od Soběslavi). V Myslkovicích jsme vystupovali poprvé, nic to ale nemění na tom, že obecenstvo tu bylo stejně milé jako v Březnici. Zde se kulturní program konal na zámku v nově opraveném sále.

Udělali jsme co jsme mohli, abychom mohli vystoupit na obou akcích. Jako první jsme od 13:30 vystupovali v Březnici. Z vystoupení jsme měli radost jak my tak i diváci. Důkazem nám bylo to, že nebylo písničky, kdy by si s námi někdo nezazpíval. Snad i drobné chybičky nám diváci odpustili, protože chybička se vloudí vždy, i kdyby bylo vystoupení sebelépe nacvičené. Potom jsme se naší mobilní kolonou přesunuli na zámek do Myslkovic, kde jsme po místních děvčatech obohatili kulturní program i my. I tady se naše vystoupení líbilo a snad i chybiček bylo méně.

Protože už Vánoce pomalu klepou na dveře bylo naše vystoupení rozděleno na dvě části: první – tradiční, kde jsme zahráli a zazpívali písně a zatancovali tance z okolí blat a druhou – vánoční, kde jsme za vydatné podpory publika zazpívali a zahráli nejznámější koledy a „nanečisto“ ozdobili stromeček. Dokonce i „Ježíšek“ se nám na druhé vystoupení probudil.

Odměnou za vystoupení nám bylo vždy chutné občerstvení ať už sladké, slané, ke kousání nebo tekuté.
Myslím, že se nám tak povedlo naladit nejen diváky ale i nás samotné do vánoční pohody, pozastavit se v předvánočním shonu a strávit tak příjemné odpoledne.

Related Posts